Szolgáltatásaink

Alpadló (vakpadló) készítés

Az alpadló, vagy a szakmában ismert nevén vakpadló, régi salakfeltöltésű épületekben használt könnyű faszerkezetű építmény, amelyet a padló alá készítettek. Vakpadlót általában olyan helyeken készítünk, ahol a régi meglévő parketták, vagy az alatta található vakpadlók elkorhadtak, elrohadtak, esetleg csőtörés miatt beáztak, és megszívták magukat vízzel.

Alpadló készítés

Egy másik alkalmazási területe a vakpadló használatának, az olyan helyiségek, ahol statikailag a friss betonréteg nem bírná ki a födémterhelést. Ilyen helyeken is vakpadló készítést alkalmazunk a betonréteg helyett. Gyakran előfordul, hogy a megrendelő minél előbb szeretné, ha a munkálatok elkészülnének, ebben az esetben nincs idő a beton kiszáradási idejének megvárására, mivel a betonréteg vastagságától függően ez az idő 3-4 hét is lehet, ilyen esetekben szintén a vakpadló készítése jelenthet gyors megoldást.


Készítése

  • 1. Meglévő betonfödémre, vagy salakfeltöltésre készítjük

  • 2. A 80 centiméterenként lerakott 5 x 75 milliméteres élére állított padlókat párnafának lerakjuk, majd kiszintezzük, amelyre 20 milliméter vastag deszkázat kerül csavarozással, és 150-200 milliméter résztávolsággal.

  • 3. A párnafák köze szárított kvarchomokkal kerül feltöltésre.

  • 4. Az így elkészített párnafára csavarozzuk és ragasztjuk a 15-20 milliméter vastagságú OSB lapokat.

  • 5. Az OSB lap rétegre lépéshang gátló réteg kerül, amely 5-10 milliméter vastagságú, ezt abban az esetben építjük be, ha a megrendelő kérésére nem alkalmaztunk kvarc homok feltöltést.

  • 6.Az OSB lapra kerül a kiválasztott melegburkolat, amely lehet parketta, PVC, padlószőnyeg, vagy laminált lap, a kiválasztott színben, anyagban és mintában.
Alpadló készítés

A párnafákat favédő anyaggal, és speciális gombaölő anyaggal alaposan átitatva fektetjük le, ezáltal hosszú évtizedekig ellenáll a rágcsálók, és gombák támadásának.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba! Érdekel

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba!