Szolgáltatásaink

Aljzatkiegyenlítés

Aljzat kiegyenlítés alatt annak a betonfelületnek a kiegyenlítését értjük, amelyre a parketta, a PVC, vagy a szőnyegpadló kerül. Gyakran előfordul, hogy az aljzat egyenesnek, simának tűnik, azonban mérőműszerrel történő ellenőrzés során rögtön kiderül, hogy mégsem teljesen sima a felület. Már 2-3 mm -es egyenetlenségek az aljzaton is olyan problémákat okoznak, hogy a lefektetett laminált parketta huppog. Arra a felszínre, amely nem tökéletesen sima lehetetlen precíz, szép burkoló munkát kivitelezni.

Az aljzat kiegyenlítés első fázisa a meglévő beton teljeskörű takarítása, tisztítása, illetve a felületi kitüremkedések eltávolítása.

Ezután végzik el munkatársaink a felület alapozását, amely által egy úgynevezett "tapadóhíd" kerül kialakításra a meglévő beton és a később leönteni kívánt aljzatkiegyenlítő között. Az alapozó réteg létrehozása lehetővé teszi, hogy a nedvszívó képességét lecsökkentse, illetve megszüntesse annak a felületnek, amelyre leöntik a későbbiekben az aljzat kiegyenlítőt, továbbá így egy erős tapadó réteg jön létre, amely megakadályozza a ráöntött réteg későbbi felpattogzódását.

Attól függően, hogy milyen a meglévő aljzat, általában 2 féle alapozót használunk. Az egyiket nedvszívó aljzatra kenjük, ami legtöbbször beton, a másikat nem nedvszívó aljzatra visszük fel, ami általában meglévő régi hidegburkolat.

Aljzatkiegyenlítés

A következő munkafázis az aljzat kiegyenlítő leöntése, illetve elsimítása, amely nagy szakértelmet igényel, mivel az aljzatnak egyenletesen elosztottnak, és tükörsimának kell lennie. Családi házakban, illetve lakásokban általában megfelelőek a 10-20 mm vastagságig önthető aljzatkiegyenlítők, nagyobb irodaházakban, raktárakban vagy szállodákban azonban a szálerősített, ipari padlóként is alkalmazható aljzatkiegyenlítőket használjuk, amelyek akár 50 mm –ig is önthetőek.

Miután az aljzat kiegyenlítés megtörtént, vastagságtól függően 4 óra - 1-2 nap közötti száradási időt hagyunk a frissen leöntött felületnek. Amennyiben lehetőség van rá, célszerű ilyenkor a helyiséget úgy hagyni, hogy szellőzni tudjon.

Általánosságban véve elmondható, hogy aljzatkiegyenlítés után a biztonságos száradási idő 2-3 nap, ezután már burkolható a helyiség.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba! Érdekel

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba!